Шефът на "Каспела": Жената идва при нас на 10 часа от смъртта, кой е допуснал това?

Автор: Цвети Тончева
Коментари (14)
11:21 / 10.02.2022
33131
В момента Медицински съвет на УМБАЛ "Каспела“ в Пловдив обсъжда случая с починалата пациентка през януари, за който медиите получиха сигнал от роднини. Това съобщи за Plovdiv24.bg проф. д-р Илиан Дойков, директор на лечебното заведение. Своето становище болницата ще даде на компетентните органи.

"Ще имаме становище, но ние ще го дадем на органите, които се занимават с това“, каза проф. Дойков и обясни, че роднините са поискали медицински одит, който ще провери стъпка по стъпка дали всичко е спазено от страна на болницата в такива ситуации. "Тези документи ще отидат в прокуратурата. За медиите няма да имаме становище", каза още директорът и добави, че всъщност именно "медийната вълна прави проблемите и медиите са виновни за това".

Проф. Дойков добави, че те няма да седят и да чакат да бъдат обвинявани, след като нищо от това, което е описано в сигнала, в действителност не се е случило.

И поясни: "Жената е постъпила в болницата след 17:00 часа, в много тежко състояние и е починала около 5:00 часа сутринта на следващия ден. Според роднините, летоброенето започва от тогава, а нейният проблем е с давност от месец, или няколко месеци. Къде бяха тези роднини през това време? Тази жена, която сега плаче за майка си, ние, разбира се, не можем да спрем тъгата й, но в същото време ние не може и не трябва да седим така и да кажем, че сме виновни.

Жената идва при нас, в насипно състояние, с кръвно 60/40, ние просто я получаваме в това състояние, тя е терминална и си умира. Дъщерята не го ли знае това нещо? И как така, другите са виновни за нея? Ние ще ги дадем тези неща на компетентните органи“, каза отново проф. д-р Илиан Дойков.

"Жената преди това умира пред очите на някой и никой не се интересува от нея. Аз ще задам този въпрос на прокуратурата – кой я е гледал тази жена и кой е допуснал тя да бъде убита? Тя е била на 10 часа от смъртта. Как така се случи? Как така вие, невинните, го допуснахте това нещо?“, попита още проф. д-р Илиан Дойков.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).