Счетоводителка се закани да съди кмета на "Южен" заради уволнение!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:03 / 31.01.2019
11892
Счетоводителка (младши експерт) в районната администрация в "Южен" се оплака, че райкметът я принуждава да напусне. Елена Димитрова се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже за случая. 

"Принуждавана съм от Борислав Инчев да напусна. На 19 декември (миналата година - б.а.) ме извика, в присъствието на двама зам.- кметове и ми каза, че или ще напусна, или ще намери начин да ме освободи. Понеже дисциплинарно няма как да стане, реши да смени структурата. Не мисля, че това е редно", заяви Димитрова.

Жената не е сигурна дали ще има и други уволнени, но смята, че причината за освобождаването й се корени в наемането на счетоводна кантора.

"Той е много добър кмет, но има пропуски относно хората, които работят за него. Не е запознат със счетоводството", коментира още жената и е категорична, че ще търси правата си по съдебен ред.

Репортер на сайта се свърза с кмета на район "Южен". Той бе категоричен, че жената ще бъде освободена, но причината е "недобро изпълнение на служебните задължения".

"Категорично няма да се назначава частна счетоводна фирма и нееднократно съм казвал, че в тази администрация няма да има "социални" позиции", коментира Инчев.

Той отказа друг коментар, само добави, че може би наистина би било по-добре да се стигне до съд, тъй като там ще се види как е работила дадената счетоводителка.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).