СУ "П. Кр. Яворов" реализира проекти за обновена ограда и фитнес на открито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:53 / 14.10.2021
1223
СУ "П. Кр. Яворов“, което се намира в район "Северен“, вече разполага с обновена ограда в източната и северната части на двора.

"На мястото на старата ограда, която бе напълно компрометирана и опасна за учениците и минаващите граждани към прилежащите пешеходни пространства, вече е изградена изцяло нова ограда.Тя е финансирана по подпрограма "Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“, част от "Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г.“, каза директорът на СУ "П.Кр.Яворов“ Пламен Стоилов.

Общата височина на обновената ограда е около 3 м., като тя възпрепятства преминаването на външни лица в неучебно време и създава сигурност.

"Изказвам своята благодарност към Община Пловдив и към кметството на район "Северен“, с които осъществихме бърза и ефективна комуникация, спомогнала за реализирането на дейностите по проекта в срок“, допълни Стоилов.

Училището има и още една нова придобивка-фитнес на открито.Тъй като все по-често се наблюдава затлъстяване и обездвижване при подрастващите, което налага търсене на превантивни мерки за справяне с проблемите от подобен характер, СУ "П.Кр.Яворов“ е намерило решение.Екипът на гимназията кандидатства за изграждане на многофункционален фитнес на открито, спечелен и финансиран по ПУДООС и Министерството на околната среда и водите.Той разполага с лостове за набиране, шведска стена, хоризонтална стълба, халки за гимнастика, уред за коремни преси, двойна успоредка и стойка за лицеви опори.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).