Розариума става за пикник, стига каруците да не го засипят със смет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:15 / 04.03.2009
4480
Розите отдавна ги няма, но паркът си остана Розариума. Наподобяващ доскоро повече на боклучище, 18-те декара сега са почистени и спретнати на вид. Възстановена е алеята, която бе изчезнала под саморасли дървета и 50-сантиметрово покритие от кал и листа.

"Пуснахме нашите фадроми, изстъргаха пластовете мръсотия. Поръчахме фина баластра от белащенски камък - около 300 т глътна, един валяк два дни валира, за да стане удобно за паркиране място", обясни шефът на "Чистота" Радослав Кошински на кмета Славчо Атанасов, който днес инспектира как е свършена работата.

С бетонни блокчета са затворени входовете на парка откъм зелените площи, за да не влизат безразборно коли. Дърветата са варосани, възстановен е бордюрът. Поставени са три маси за пикник от камък и бетон с по две пейки. Наблизо има орехова горичка с много приятна полянка. Поставена е и химическа тоалетна, и кошчета за смет. "Градини и паркове" ще продължи да разчиства "джунглата".

"Целта е да възстановим всички пловдивски паркове, за да имат хората кътче за отмора сред природата. За да стане мястото отново розариум, милиони рози ще трябват, но постепенно и цветя за посеем", е амбицията на Атанасов.

Според Кошински възстановяването на парка се оказало по-евтино от хонорара на един одитор. "За поставянето на националното и пловдивското знаме по всички входни артерии на града и за възстановяването на розариума отидоха по-малко пари от това, което ни спести общинският съвет, като ни смени одитора. Двете акции излязоха около 10 000 лв., а с решението си местният парламент ни спести около 12 000 лв.", коментира управителят на общинското предприятие, визирайки решение от последната общинска сесия.

Наподобяващото райско кътче в момента място е силно застрашено. Още в присъствието на кмета една ромска каруца, натоварена със строителни отпадъци, дойде да си изхвърли сред парка боклука. Единствено мощният глас на Кошински я стресна и тя бързо се шмугна сред шубраците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).