Ромите от Белозем заплашили баба Атанаска с нож, нарекли я гяурка

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (2)
14:37 / 18.11.2020
5263
Ромите нападнали и ограбили баба Атанаска в село Белозем в началото на годината, я заплашили с нож, че ако проговори ще се върнат отново и я наричали гаурка. Това разказа днес в съдебната зала полицаят Койчо Димитров от Криминална полиция, отдел "Кражби и грабежи", който е разследвал случая, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че през февруари Ангел Василев, Атанас Радев и Тодор Велиев нападнаха, биха и ограбиха 82-годишната баба Атанаска в село Белозем. Те я блъснали и оставили жената да лежи на земята със счупен крак. От къщата й задигнали малък бойлер за топла вода от мивката в кухнята, мобилен и домашен телефон и микровълнова фурна и 100 лева кеш. 

Заради жестокото деяние се проведе мащабната полицейска акция, главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов посетиха лично село Белозем.

"При разпита Атанаска ми разказа, че е видяла двама души с тъмни дрехи, който говорили добре български. Единият я е бутнал на земята, тя паднала и си счупила крака. Извадил й нож и я заплашил, че ако проговори на полицията ще се върнат пак за нея, нарекли я гаурка", разказа полицай Димитров. Той обясни, че бабата била будна в нощта на нападението, видяла, че няма ток и уличните лампи не светят, след което си легнала в леглото. Чула шум и видяла две лица да влизат към нея. Поискали и пари, но старицата им казала, че няма и щяла да им даде пари като вземе пенсия. След това последвали блъскането и заплахите. 

"Събрахме записи от много камери от Белозем. Пътят, по който имаше следи от стъпки в снега води към ромската махала в селото - Кабата. На един от записите се вижда лице от 2:00 часа през нощта и същите стъпки. Отделно установихме, че в една от къщите във въпросната махала има лопатка, която преди това е била в двора на Атанаска", заяви още разследващият пред магистратите.

След като били разпитани голям брой от жителите на Кабата, следите отвели криминалистите към къщата на съпругата на Атанас - Пемба. Разпитан бил доведеният син на Наско -  Момчил, заедно с Ангел и брат му. Те били подложени на детектор на лъжата като няколко пъти сменили версиите си. Момчил твърдял, че вторият му баща не е замесен в деянието. Накрая обаче Ангел проговорил и казал, че  в деня преди нападението Тодор съобщил, че вечерта ще ходят на лов в дома на бабата, която продавала хляб, защото била взела пенсия.

Събрали се в къщата на Атанас, занесли и музика и когато настъпило времето потеглили към дома на старата жена. След инцидента обвиняемият Тодор, наричан още, Тако дал 20 лева от откраднатите 100 на Ангел и му казал, че трябва да е доволен, защото той намерил парите в къщата на беззащитната бабичка. Атанас пък занесъл микровълновата и един от телефоните в пункт за преработка на старо желязо.

Баба Атанаска споделила пред разследващите, че не е взела пенсия, защото имало забавяне. Полицай Койчо Димитров разказа, че когато отишли на оглед две от вратите в дома на покушението били разбити, а по стената все имало следи от влага на мястото на изкъртения бойлер.

Делото продължава с разпит на останалите свидетели.

Виж коментарите (2)

Още по темата (13):
24.10.2022 Осъдените за побой и грабеж на възрастна жена: Не сме ние, други
са!
23.10.2022 Биха и унижиха пенсионерка, осъдиха ги, но вече не искат да са в
затвора
18.05.2021 Осъдиха трите твари, пребили възрастна жена край Пловдив!
18.05.2021 Обявяват присъдите на ромите, нападнали възрастна жена в Белозем, адвокатите им пледираха невинност
23.03.2021 В затвора било по-хубаво - нямало жена, която да ти подвиква
03.02.2021 Един от биячите на баба Атанаска: Аз съм неграмотен циганин и не мога да чета, полицаи ме биха
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).