Раздават безплатно ашуре на Джумаята

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 27.09.2018
4194
Над 500 ашурета ще бъдат раздадени на пл. "Римски стадион" в Пловдив днес по обяд. Турската общност в града под тепетата отново ще черпи с “гозбата на мира". Събитието, което се превърна в традиция, се провежда в свещения за мюсюлманите месец Мухаррем, но събира представители на различни народности и религии, в подкрепа на етническата толерантност и мирно съжителство в града под тепетата.  

И тази година в деня на ашурето всеки ще може да види как се приготвя “гозбата на мира" по оригинална рецепта от времето на Ной и да опита абсолютно безплатно. Благотворителният ден се организира от Ахмед Пехливан – председател на Мюсюлманското Настоятелство,  Сдружение "Йешилай“ България и член на Консултативния съвет към Фондация “Заедно".  

Посланията на “Денят Ашуре" са за мир, солидарност, разбирателство, състрадание, толерантност и хуманизъм в целия свят. Очаква се ашуре да опитат заедно днес представители на местната и държавна власт, на различните вероизповедания, институции и медии. Събитието, което ще е от 12.30 ч. пред Джумая джамия, се осъществява и с подкрепата на Генералния консул на Турция в града Хюсейин Ергани, който лично раздава от вкусния десерт на всички гости.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).