Районен кмет "обяви война" на изхвърлянето на боклуци по улиците

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (7)
21:21 / 19.07.2022
12347
Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров започва борба с боклуците по улиците, които тази година направо заливат града ни. В профила си във Фесбук той е публикувал снимки и кратко послание, видя Plovdiv24.bg.

Ето думите му и какво планува той, за да се справи с проблема. Ние се надяваме и други да се включат в кампанията, тъй като явно общинското предприятие "Чистота" трудно се справя със ситуацията:

Депонирането на отпадъци извън определените за това места става все по-сериозен проблем. Ако досега имахме оформяне на депа на едно или две места, то напоследък няма контейнер, около който да не са скупчени диван, матрак, пералня, торба със строителен отпадък, кашони от разопаковани стоки или клони от кастрене.

Опитахме с информационна кампания и поставяне на указателни табели. Изглежда или не са достатъчно видими, или просто не се четат, защото отпадъците се трупат около тях. Няма да допуснем Тракия да стане бунище. Абсолютно съм решен да намеря начин за ликвидирането на незаконното изхвърляне на отпадъци.

Всички сме чували, а някои и са усетили силата на закона в други европейски държави, където всяко неправилно изхвърляне на боклук води до много голяма глоба.

Започвам активен диалог с всички институции, имащи отношение към темата: среща с ОП "Чистота“, ОП "Градини и паркове“ и Пловдивски общински инспекторат, за да намирим начин за налагане на определените глоби и наказания на нарушителите.

Знам, че в коментарите под темата ще има и други мнения, като например, че изхвърлянето на един стол до коша не е проблем… Аз обаче считам, че облика на квартала ни е наша отговорност и е срамота да изглежда по този начин, особено при положение че има предложени толкова много алтернативи! Че даже и да дойдат да ви вземат едрогабаритния отпадък от дома ви.

От "Чистота“ всеки ден полагат усилия да ни е красиво, от "Градини и паркове“ също говоря с ръководителите на бригади и намираме общ език, от Общинския инспекторат ще съдействат с налагане на глоби. Но решението всъщност е само в нашите ръце. И в нашето гражданско съзнание.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).