РИОСВ-Пловдив отличи проекти на студенти и млади учени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:08 / 11.10.2021
812
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) подкрепи тринадесетото издание на "Екологията – начин на мислене“ - научна конференция за студенти и млади учени, която се проведе на 9 октомври 2021 г. в гр. Пловдив.

Петнадесет млади лектори представиха своите първи научни изследвания. РИОСВ-Пловдив избра четири от проектите, засягащи актуални за пловдивската екоинспекция теми и отличи всеки от авторите им с грамота и книга.

Участниците в конференцията имаха удоволствието да разгледат изложба от най-добрите снимки, отличени в съпътстващия студентски фотоконкурс на тема "Природата в кадър“, уловили красотата на българската природа.

Конференцията се провежда от катедра "Екология и опазване на околната среда“ към Биологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“, Екологичен студентски екип за творческо развитие и академични постижения "Есетра“ и Студентския съвет на висшето учебно заведение. Целта й е да предостави възможност на студенти, докторанти и млади учени да представят своите научни и научно-популярни разработки в различните области на екологията. Пълният текст на изследванията ще бъде отпечатан в специализиран сборник с доклади.

Ето и отличените от РИОСВ-Пловдив проекти и млади автори:

Проект "Компостирането – същност и роля в опазването на околната среда“ с автор Ваня Попова, докторант "Екология и опазване на екосистемите" в Аграрен университет - Пловдив;

Проект "Някои екосистемни услуги, предоставяни от зелената система на гр. Пловдив“ с автор Ивелина Грудева, студент IV курс, специалност “Биология с екотуризъм", ПУ "Паисий Хилендарски“ – филиал Смолян;

Проект "Анкетно проучване сред жителите на гр. Пловдив относно екологизиране на битовото отопление“ с автор Десислава Шишкова, специалност "Екология и ООС“, Аграрен университет – Пловдив;

Проект "Преходът към зелена икономика и постигане на устойчиво управление на отпадъците“ с автор Меги Дакова, докторант "Икономика и управление“ в ПУ "Паисий Хилендарски“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).