Пускат от ареста учител, заедно с Личкана пренасял през границата 8 кг марихуана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:14 / 15.12.2020
4112
Апелативен съд – Пловдив потвърди частично определението на Хасковския окръжен съд, с което е променена мярката за неотклонение на Петър Петров от "задържане под стража“ в "парична гаранция“ от 4 000 лева, като отмени двуседмичния срок за внасяне на сумата. Петър Петров ще излезе от ареста, когато внесе паричната си гаранция.

Срещу Петър Петров е повдигнато обвинение, че на 20.04.2020 г., се е опитал да пренесе през българо-турската граница, в района на гранична пирамида в землището на с. Маточина, в съучастие като съизвършител с Ангел Личканов, високорисково наркотично вещество в големи размери - марихуана с тегло 8,4 кг на стойност 50 400 лв.

Апелативният съд прецени, че от представените до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност Петър Петров към повдигнатото обвинение. Обвиняемият е арестуван на зелената граница между България и Турция в последния от почивните дни за великденските празници в часовия интервал между 19 и 20 часа, почти по тъмно, в условията на въведено извънредно положение и мерки за социална изолация, които препоръчват ограничаване на пътуванията в страната.

Съдът смята, че за близо осемте месеца, през които обвиняемият е задържан, силно е разколебана опасността Петър Петров да се укрие или да извърши престъпление. Този извод се основава на обстоятелствата, че той има постоянна трудова заетост като преподавател по история и география, има постоянен адрес, стабилно семейно положение – грижи се за дете от първия си брак и за дете от жената, с която живее, както и от процесуалното му поведение – подробно е разказал, че е участвал в опита за контрабанда, за да си набави средства, тъй като имал дългове към банки.

Наказателният кодекс предвижда "лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв. за контрабанда на високорискови наркотични вещества. Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на задържаният.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
30.04.2020 Няма милост за Личкана
22.04.2020 Обвинение за емблематичен пловдивски ъндърграунд герой
Още новини от Новини от Пловдив:
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).