Провериха ремонтните дейности в Комплекса за ранно детско развитие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 21.10.2020
1582
По график вървят ремонтните дейности в бившия дом за деца "Рада Киркович“, които стартираха на 5 октомври. Днес на място зам.-кметът по социалните дейности Анести Тимчев провери как вървят строителните дейности и се срещна със заместник-изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ана Ананиева.

В момента на двата етажа се подменя подовата настилка, както и дограмите на прозорците и цялостно се освежават пространствата. Центърът се изгражда от фондация "За нашите деца“, с помощта на съмишленици и дарители, и подкрепата на Община Пловдив. Много скоро той ще се превърне в модерен център за комплексна подкрепа за деца в ранна възраст и техните семейства.

По думите на изпълнителния директор на фондацията Иванка Шалапатова много компании са се ангажирали и подават ръка за изграждането на центъра.

"Бизнесът откликва и получаваме сериозна подкрепа от дарители, с която ще превърнем комплекса в приветливо място и ще развием една добра услуга“, коментира Иванка Шалапатова.

Зам.-кметът Анести Тимчев коментира, че с общи усилия бившото сиропиталище ще се превърне в един комплексен център за развитие на социално отношение към определени групи.

"Тук ще дадем право на пловдивските вузове да презентират бъдещата дейност пред онези, които желаят да работят в социална сфера и ще каним външни специалисти, които ще ни помагат за подобряване на услугата и работата с деца и семейства“, заяви Анести Тимчев.

След освежаването на етажите в комплекса ще бъде открит и първият в България Музей на институционалната грижа, който ще разказва историята на дома и на деинституционализацията в България.

Фондация "За нашите деца“ работи в Пловдив от 10 години чрез своя Център за обществена подкрепа "За Деца и Родители.“ През 2018 г., като признание за приноса й към развитието на социалните услуги в града, Фондацията получи право от Община Пловдив да превърне два етажа от сградата в Комплекс за ранно детско развитие, където децата и семействата да получават навременна подкрепа от специалисти – социални работници, психолози, рехабилитатори и логопеди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).