Прокуратурата в Пловдив се зае с мъж, спипан със 175 кг безакцизен тютюн

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
14:33 / 26.08.2020
2175
175 кг безакцизен тютюн иззеха служители на РУ Първомай в хода на полицейска операция срещу конвенционалната престъпност.

На 25-ти август на територията на град Първомай е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол. В резултат на извършените проверки и след предприети оперативно-издирвателни мероприятия на изхода на град Първомай посока село Градина е спрян лек автомобил "Volkswagen Passat“ сливенска регистрация.

В автомобила били открити близо 26 кг тютюн на ситна люспа, разпределени и превозвани в полиетиленови чували. В автомобила са пътували четири лица, с адресни регистрации на територията на град Нова Загора. Установено е, че същите са закупили тютюна непосредствено преди извършването на проверката. В хода на работа е установено, че безакцизната стока е закупена от криминално проявен мъж от град Първомай. Продавачът е установен и задържан.

Последвало е претърсване и изземване по реда на НПК в стопанисвано от него помещение в района на ромската махала в града, където са открити 54,5 кг тютюн на листа и 95,2 кг тютюн на ситна люспа, както и средства за производството на акцизни стоки без бандерол. Всички установени и съпричастни към престъпленията лица са задържани в РУ Първомай за срок до 24 часа, съгласно ЗМВР. Образувани са две досъдебни производства, свързани с държане и продажба на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).