Председателят на ОбС обвинен в настървеност към ГЕРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 16.07.2009
4025
След тазсутрешното почти безоблачно начало на общинската сесия, когато дори подалата си преди време оставка като заместник-председател Сузана Николова от ГЕРБ, която така и остана неприета, зае мястото си в деловия президиум на председателството, настроението постепенно започна да се изнервя, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Поводът - започналата да брадясва вече тема за "Градски транспорт". Като извънредно предложение под точка 12 от дневния ред влезе упълномощаването на представителя на Общинския съвет Ангел Петров в Общото събрание на фирмата да представи позицията на общината за намерението на мажоритарния собственик Ангел Батаклиев да направи от "Градски транспорт" три дружества. Междувременно обаче Батаклиев бил поразмислил и внесъл във входящата поща на местния парламент писмо, с което се отказвал от свикването на общото събрание на 24 юли. Да бъде ли оттеглено предложението или то да остане завихри дебатите.

"Писмото на Батаклиев е в качеството му на акционер, а не от името на Съвета на директорите, който взема решенията за свикване на Общо събрание. Ако ние сега не упълномощим нашия представител, Общото събрание може да се състои и ние да нямаме възможност да реагираме", възпротиви се мотивирано срещу отлагането правният шеф на общината Савина Петкова. В дискусиите се втурнаха и Дани Каназирева от ГЕРБ и Тодор Кръстев от БСП. Поради многото емоции около микрофона, за пореден напоследък път се стигна до леки разправии между Каназирева и председателя Илко Илиев, който, опитвайки се стриктно да спазва правилника, отказа да й даде думата за втори път по един и същи въпрос. Дани Каназирева го заподозря: "Усещам в поведението ви някаква настървеност към съветниците на ГЕРБ". "Нямам нищо против вас, нито против съветниците от вашата група, но време е да се научите да спазвате правилника", репликира Илиев. Кавалерски възмутен беше Тодор Кръстев, който призова в защита на своята колежка за по-либерално, а не толкова консервативно поведение от страна на председателя. Малко по-късно бе гласувано, че извънредната точка се запазва в дневния ред и ще бъде разисквана по-късно.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).