Празничен маратон увлича Пловдив през май

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
16:35 / 28.04.2018
3551
Пловдив отбелязва майските празници с истински културен маратон, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Подготвили сме чудесна програма", похвали се ресорният зам.-кмет Александър Държиков. Тя започва още в Деня на Европа – 9 май, когато певческо дружество "Ангел Букорещлиев" и детската школа на ансамбъл "Тракия" ще зарадват жителите и гостите на града със съвместен концерт на стълбите на 'Каменица". 

Честванията за 24 май пък стартират още на 11 май с впечатляващ концерт на уникалната флейтистка Луиза Село в Дом на културата "Борис Христов". Проявата ще е с вход свободен, но заради огромния интерес ще се раздават безплатни покани с места. Тях любителите на тази музика могат да си вземат от касите на Дома на културата или от Туристическия информационен център на площад "Римски стадион".

А в самия ден на българската просвета и култура и на славянската писменост пловдивчани отново ще имат възможност да се включат в традиционното шествие за 24 май. То ще тръгне от площада пред Хуманитарната гимназия, ще премине през цялата Главна и ще завърши на сцената на пл. "Централен" с концерт на Биг Биг Бенд, талантите на Арт войс център и възпитаници на АМТИИ. Тази година, по собствено желание, в празника се включва и военният духов оркестър с концерт на стълбите на "Каменица". 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).