Полицията затяга мерките за първия учебен ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:03 / 10.09.2014
1625
Преди откриването на учебната година от страна на ОДМВР - Пловдив са предвидени срещи с представителите на местната власт, служители на РИО, директори на училища и детски градини, ръководствата на частни охранителни фирми. Целта е да бъдат набелязани конкретни мероприятия и да се съгласуват съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността при провеждане на тържествата в районите на детските и учебни заведения.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за допълнителни мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. От страна на полицейските инспектори ще бъдат разяснени начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на Областна дирекция на МВР - Пловдив. Спрямо служителите на частните охранителни фирми е предвидено изискване да следят с повишено внимание за лица със съмнително поведение в и около охраняваните обекти, като е определен и редът за подаване на сигналите за констатирани противообществени прояви. 

Организирано е охранително обследване на сгради на детски градини и училища в обслужваната територия. При констатиране на пропуски, свързани с охраната и пропускателния режим в конкретни училища и детски градини, своевременно през цялата учебна година до началника на РИО ще се изпращат уведомителни писма съгласно разпоредбите на чл. 66, ал. 2 от Закона за Министерството на вътрешните работи за отстраняване на пропуските и предприемане на допълнителни мерки за охрана и сигурност.

Също така продължават системните проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. На полицейските наряди са поставени конкретни задачи за противодействие разпространяването на наркотични вещества в районите на детските и учебните заведения.

С началото на новата учебна година мерките за пътна безопасност на децата и младежите се засилват и в тази връзка от 8 септември до края на месеца е създадена организация за провеждане на традиционната "Акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", при която полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки около всички училища и детски градини в Пловдивска област.


Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
29.09.2014 Глад за инженери в Пловдив
26.09.2014 Министър, консул и митрополит откриха учебната година в ПУ
26.09.2014 ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година
25.09.2014 ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година утре
24.09.2014 Ученици преписват учебници, за да спестят пари
23.09.2014 УХТ даде старт на новата академична година
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).