Полицията съветва как да се грижим за кучетата в жегата

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:30 / 10.08.2019
2238
Температурните рекорди мъчат не само хората, но и домашните им любимци. По тази повод от полицията излязоха със съвети, по-специално посветени на грижата за кучетата в жегата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

По данни на неофициално проучване температурата в автомобила, оставен на пряка слънчева светлина се повишава двойно, разказват специалистите. Така например, ако навън е 21 градуса, то за десетина минути в колата живакът скача до 33, а след 20 минути - на 42 градуса, се казва в обяснението им. При 29 градуса навън - след 10 минути жегата в автомобила ще е 44 градуса, с след 20 минути - 53 градуса. Още по-страшно става при 35 градуса навън, в колата след 10 минути ще се отчитат 47 градуса, а след 20 - 56. 

"Но ако нямаш друг избор, освен да оставиш своя любимец в колата, то четириногото се вози в кола, то тогава паркирай на сянка", казват от полицията. 

И още практични напътствия: мокрете кучето с вода от време на време; винаги носете вода за пиене на вашия домашен любимец; извеждайте го сутрин или вечер, когато е по-хладно и избягвайте асфалта по време на разходките.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).