Полиция влезе в район "Източен" в Пловдив!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
17:12 / 01.10.2019
15001
Спецакция започна в район "Източен" в Пловдив. В нея участват служители на ОД МВР Пловдив с бусове, автомобили и мотори. Те ще проверяват за нарушения на закона за движение по пътищата. Снощи такава операция бе проведена и в "Шекер махала". В рамките на четиричасова  операция вчера, от 17.00 ч. до 21.00 ч., в пловдивския квартал "Шекер махала“ екипи на сектора са проверили 198 лица и 59 автомобила. 

Констатирани са 42 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са издадени 15 акта и 14 глоби  с фиш. Засечен е един неправоспособен водач и 5 – с отнети свидетелства за правоуправление заради неплатени глоби. Други 8 са били с нередовни пътни документи, 3 не са използвали обезопасителни колани, а 6 са нарушили пътните знаци и маркировка. 

По 4 са били спрените от движение автомобили и технически неизправните. Без необходимото оборудване са били 5, а един – без задължителна застраховка "Гражданска отговорност“. При проверките е взето административно отношение и за установени 18 нередности по Закона за българските лични документи за самоличност и 6 по общинската Наредба за осигуряване на обществения ред. В Трето РУ са били отведени двама души, обявени за издирване и един за снемане на самоличност.

През изминалите два почивни дни, във времевия период 11.00 ч. - 23.00 ч., патрули на сектор "Специализирани полицейски сили“ са действали и на територията, обслужвана от РУ – Труд и РУ – Стамболийски. Общо са извършени проверки на 137 души и 129 МПС. Установени са 151 нарушения на ЗДвП. Съставени са 92 акта и 32 фиша. Образувани са две бързи производства за шофиране в рамките на наложено административно наказание и едно – под въздействие на алкохол над 1,2 промила, както и четири предварителни проверки за нерегистрирани по надлежния ред МПС. Двама са били задържани с полицейска заповед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).