Поклон пред Ботев и загиналите за свободата на България!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
11:46 / 02.06.2019
6237
С поклонение, отдаване на почести и полагане на венци и цветя Пловдив почита Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Церемонията започна преди минути пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина. В нея вземат участие Военен духов оркестър, представителен взвод и венценосци. Слово произнесе Антон Баев, удостоен с традиционната Награда "Пловдив“ в Раздел "Художествена литература“ за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година. Водещ е Златко Павлов. 

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се чества всяка година в България в деня на смъртта на поета и революционер Христо Ботев (2 юни 1876 г.) За първи път се отбелязва във Враца и Пловдив през 1884 г. Официално се чества от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола (Околчица) присъстват Ботеви четници.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).