Подробности около стрелбата заради жена в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
14:34 / 20.07.2018
19925
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Тунджай Филипов, на 22 г., за това, че направил опит умишлено да умъртви другиго, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл.115 във вр. чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че е държал огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 1 януари 2018 г. в Пловдив обвиняемият отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари за цигари. Нея я нямало и той решил да изчака да се върне. Заедно с него в стаята били сестра му и жената, с която живеел. Малко след това към тях се присъединил и пострадалият Н.Н., на 36 г., като двамата мъже седнали да се почерпят с алкохол. След около един час обвиняемият излязъл и отишъл до другата стая, откъдето взел незаконно притежаван пистолет, марка Ekol, който бил зареден с един патрон. Върнал се в стаята и седнал на стола.

Н.Н. стоял прав до вратата на стаята. Обвиняемият насочил пистолета в коремната област на Н.Н. и възпроизвел изстрел. Пострадалият паднал на земята, като двете жени, които били в стаята, го вдигнали и хванали от двете страни, след което го извели от дома и завели до къщата му, намираща се на същата улица. Те го оставили в двора. Пострадалият започнал да вика за помощ. Свидетелка го чула и се обадила на тел. 112. В болницата била извършена животоспасяваща операция на Н.Н. Според съдебно-медицинската експертиза нараняването в коремната област е причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Най-тежкото предвидено наказание за престъпленията, в които е обвинен Филипов, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
23.04.2020 Ясна е окончателната присъда за стрелеца от Шекера
09.11.2018 Стрелецът от Шекера: Изпих 15-16 литра бира, а той опипваше сестра ми! Тогава взех пистолета!
15.08.2018 Майката на ревнивия стрелец проговори, но трудно се разбира
15.08.2018 Досега не сте гледали такова интервю! "Говори" простреляният
Николай!
15.08.2018 Този индивид стреля по ухажор на жена си! Не знае ни дата, ни година на раждането си!
09.06.2018 Арест за мъж, прострелял в Пловдив ухажор на съпругата си
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).