По 50 лв. парчето върви "секретен" списък на публични търгове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:56 / 30.08.2010
3518

Този браузър не поддържа видео елемента.


Нереалните цени на имотите в Пловдив
"Удивителни работи стават в Пловдив. Смаян съм!", сподели изпълняващият длъжността кмет Александър Долев пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С изумление той бил научил за поне три сигурни случая, че изпратен лично от него до медиите списък за открити тръжни процедури на 18 общински имота се продавал на черно като уж много секретен общински документ. Във въпросния списък фигурирал парцел от 1700 кв. м. в район "Тракия" с начална стойност 1,1 млн. лв., три апетитни имота в Кючука от около 400-450 кв. за по 300-400 хиляди, къща на улица "Бетховен" с начална цена около 1 млн., дворно място в квартал "Капана" за около 23 хил. лв.

"Имам информация, че голям интерес към "тайния" документ са проявили поне 50 души, сред които и предприемачи, от Пловдив, София, че чак и от Германия. Още сега ще го шибна този суперсекретен списък и в сайта на общината, та да се знае, че тук няма нищо скрито-покрито", закани се Долев.

Според него цените на които се продавали имотите в Пловдив били нереално завишени. Не случайно на последната общинска сесия самият той бил извадил от предвидения списък за продажби апартамент от 80 кв. м., за който се искали 140 хил.лв. "За същите пари човек може да си купи много хубаво жилище в софийския кавартал "Манастирски ливади" например", oтбеляза многозначително Долев. Реалната цена би трябвало да бъде, смята той, не повече от 400 евро на кв.м., а тя гонила 700-800 евро. Точно поради тази причина планът с продажба на общинска собственост засега закъсвал, а някои, дори получили благословия от Общинския съвет да станат купувачи на ползвани от тях жилища, вече правили крачка назад заради скъпотията.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).