Пловдивският съд измени от условна в ефективна присъда за адска катастрофа на "Тракия"

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
10:56 / 16.07.2018
5537
Пловдивският апелативен съд измени от условна в ефективна от 3 години лишаване от свобода присъдата, постановена от Пазарджишкия окръжен съд, с която  подсъдимия Д. Т. е признат за виновен в причиняване на катастрофа с един загинал и друг тежко ранен човек.

Върховният касационен съд потвърди решението на пловдивските апелативни магистрати, присъдата влезе в сила.

Подсъдимият с инициали Д. Т. управлявал товарен автомобил натоварен с бетонови блокчета итонг на 12.07.2016 година на автомагистрала "Тракия“ в посока от София към Пловдив. След  70-тия километър видял струпване на автомобили,  но тъй като карал с над 120 километра в час преценил, че няма да може да спре с тежкия товар. За да не се блъсне в колите пред него се опитал да мине през пролука между автомобилите, но се ударил в един камион, блъснал и смачкал до неузнаваемост джипа с пострадалите и закачил  товарен автомобил с цистерна, пълна с бензин. Излетял от магистралата като смачкал мантинелата и металните заграждения и се озовал в крайпътна канавка, а ремаркето се откъснало. Джипът бил с газова уредба, от която след удара започнало изтичане на газ. Само намесата на пожарникари и полицаи предотвратила евентуална експлозия.

 Според апелативните магистрати Окръжния съд в Пазарджик е подценил установената по делото висока степен на обществена опасност на самия подсъдим като водач, за който по делото има категорични данни, че се е проявил като системен нарушител на правилата за движение, тъй като има множество актове и фишове за превишена скорост. За това тригодишната условна присъда е изменена в 3 години лишаване от свобода, което шофьорът да излежи в затвора.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).