Пловдивски ученици участват в уникален европейски проект

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
10:58 / 06.11.2021
3474
Учениците от Първи "Б“ клас при ОУ "Васил Левски“ Пловдив участват в международния eTwinning проект "My European Schoolmates“. В него те си партнират с 58 училищни екипа от Испания, Молдова, Португалия, Малта, Италия, Унгария, Франция, Гърция, Полша, Румъния, Гърция, Белгия, Турция, Литва, Словения, Грузия, Естония, Австрия, Сърбия, Литва.

Повече за проекта и участието на "Децата – слънца“ разказва г-жа Русалова – ст. учител в ГЦОУД- НЕ в училището:

"Съобразих темата и дейностите в проекта с възможностите на учениците. Прецених, че ще им бъде забавно да научат интересни неща за училищния живот на техните европейски съученици. И се оказах права. Днес в часовете по Занимания по интереси споделих какво сме направили до момента с колегите – партньори и в какви дейности предстоят да се включат учениците."

"Всеки един от учителите разказа за себе си, представихме класа и училището, в което работим. Показах на първокласниците къде учат техните съученици от чужбина, запознахме се виртуално с тях. Чухме като поздрав националния химн на Турция, Полша, Испания от децата, участници в проекта. Бяхме поздравени и от Италианските ученици. До края на месеца изработваме и представяме националното знаме. Видяхме интересни идеи – някои са апликирали, други са използвали нестандартни материали като салфетки, пера Децата от Португалия и Турция изработиха флага си чрез техниката "торцевание“. Дадох свобода на избор и нашите ученици направиха чудесни проекти.

"Говорихме си за националните символи, българската история, личности, будители и всичко, което ни отличава от останалите народи и ни кара да се чувстваме горди българи. Имаме отговорната роля да представим не само класа, училището, но и страната ни, защото с учениците сме единствени представители от България. Следваме всички заложени дейности в проекта и се надяваме се след приключването му отново да се похвалим с Национален знак за качество /не самото участието е важно, а и какъв е нашият принос/. Предстои ни да научим как нашите европейски приятели се подготвят за Коледа и да споделим как ние празнуваме този празник".

"Проектът е много лек, приятен. Наситен е със забавни и полезни дейности. Възпитава в общочовешки ценности – нещото, на което като учител много държа. Тези ценности, които успеят да преживеят учениците, остават завинаги“, споделя г-жа Русалова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).