Пловдивски кмет с нова визия, едва го познаха

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
16:30 / 22.05.2021
14547
90 000 лева са вложени в новия паркинг в район "Централен", в пространството на ул. "Добри Войников“, заключено между блоковете на ул. "Тодор Влайков“ №2 и №4 и ул. "Родопи“ №73-77 (в района на училище "Паисий Хилендарски"), съобщи пред журналисти през седмицата кметът на "Централен" Георги Стаменов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Сумата е за изграждането на цялата инфраструктура, което включва отводнителна система, изграждането на паркинга и осветлението.

"Допреди 4 месеца тук беше пръст, кал, микроязовир при дъждовно време, хората се принуждаваха да слизат с ботуши", посочи Стаменов.

"В момента паркингът е асфалтиран, направен със силно лед осветление, тъй като тук имахме проблеми с вандалски прояви, районът беше изписан с графити, защото беше тъмнично. Надяваме се и с тази зона проблемът с паркирането в района частично да бъде облекчен. Остава ни още много  работа, но едно по едно, никога средствата не стигат", каза районният кмет.Той информира, че следващата стъпка в тази зона е частична подмяна на тротоари и настилки. "През следващата година ще се погрижим и за зеленото пространство, за да бъде и зона за отдих, за да получим естетизация на цялото пространство", добави Стаменов.

Той благодари на кмета и общината за подкрепата. "Когато гледаме в една посока и знаем проблемите, добрите проекти се случват", посочи районният кмет.

Стаменов добави още, че към този проект са били отделени и малко средства за асфалтирането на ул. "Тодор Влайков" до ул. "Славянска", тъй като тя е била в  критично състояние – кръпка до кръпка. Така с един слой следващите 10 години няма да има проблеми с пътната част там. Остават тротоарите, но при възможности с бюджета, те също ще бъдат реновирани. 

Георги Стаменов каза още, че на това място ще има и детска площадка и ще  бъде две в едно. Ще бъде засилено озеленяването и ще има малка площадка за де мое майките и децата им да почиват на зеленина. В близост има сондаж, който да се използва за напояване на зеленината.

Реално разграфените паркоместа са 33, а реално те са около 36 -37 места.

Стаменов, който вече е с нова визия, пускайки си брада, каза, че е приготвил и две дървета, които ще бъдат засадени в единия край на паркинга, така, че като се разлистят короните след години да има усещане за зеленина там.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (229):
27.04.2024 Нов паркинг ще бъде изграден в Пловдив
14.03.2024 Пловдивчанин: Този е наследник на хан Крум
13.02.2024 Сигнал: Плащаш едно паркомясто, а получаваш три
28.01.2024 Ще бъде ли решен въпросът с паркирането в "Центъра", кметът обеща
20.01.2024 Пускат на търг 3 дка в "Тракия", ще правят временен паркинг
19.01.2024 Пловдивчанин: Наглостта расте с всеки изминал ден
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).