Пловдивчанин към кмета на "Централен": 8 месеца чакаме ваша заповед да се реализира

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
10:20 / 30.05.2021
5357
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира, че 8 месеца след издаване на заповед за подрязване на две декоративни дървете все още нищо не е направено. Междувременно, голям клон се е самоотчупил и е паднал на улицата и върху оградата на имота. За щастие не е имало пострадали хора. Читателят ни изпрати официалното писмо до район "Централен" и до ОП "Градини и паркове":

"ДО

г-н Георги Стаменов

Кмет на район "Централен"

КОПИЕ ДО

ОП "Градини и паркове"

Уважаеми господин Стаменов

пиша, за да изкажа дълбокото си разочарование по отношение, как подчинените Ви служители изпълняват вашите нареждания.

Със заповед РД-20-855/01.10.2020, Вие се разпореждате да бъдат оформени короните на 2 бр. декоративни дървета, намиращи се на адрес гр. Пловдив, ул. "Ген. Скобелев" N:26. Заповедта е с дата на издаване 1 октомври 2020 година. В същата заповед е цитирано, че и контейнер, тип "бобър" ще бъде преместен на нова локация.

Искам да ви информирам колко много съм разочарован в момента, когато на 19 май 2021 година (8 месеца след издаване на заповедта Ви!!!), все още не са предприети мерки. Дори повече - от ОП "Градини и паркове" ме информират, че 8 месеца след издаване на заповеддта, действията все още не са, цитирам "вмъкнати в график". А кога ще се случи, след като "влезнат в график", никой не се наема да каже. Дори отговорният служител Георги Георгиев не отговаря.

За съжаление, или пък за радост на служителите в ОП "Градини и паркове", едно от двете цитирани дървета падна. Или по точно - отчупи се голям клон, представляващ около една трета от цялата корона, който падна (без жертви) върху оградата на имота и препречи тротоара на улицата.

Очаквам от Ваша страна, г-н Стаменов, незабавна реакция като Кмет на район "Централен". Само така бих запазил някакво уважение към вас и към институцията."

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов съобщи пред репортер на медията ни, че, след издаване на съответната заповед, графикът за работа се прави от ОП "Градини и паркове". Директорът на общинското предприятие Веселин Козарев обеща, че проблемните дървета на ул. "Ген. Скобелев" №26 ще бъдат включени в плана още следващата седмица.

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини, както и от специалната страница Изпрати ни новина.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).