Пловдивчани в битка за най-евтиния шаран

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
12:20 / 05.12.2020
9189
Настъпи това време от годината, в което повечето от нас ще решим да уважим традициите и християнството, като хапнем рибка утре. Пловдивчани остават верни на мотото "на балдъзата рождения ден може да се забрави, но шаранът на Никулден – не“. Така хиляди граждани вече точат зъби по най-тънките (но и качествени) оферти за вкусни водни животни, които да сготвят за празника.

В големите супермаркети цената на шарана е между 5 и 6 лева на килограм. Най-често опаковка с изчистен шаран е около 1.6 килограма, тоест може да си приготвите 10 лева за риба, за да имате и за подправки.

Популярна за празника е и ципурата - около и малко над 12 лева за килограм. На сходна цена е и лавракът. Хекът е 10 или 11 лева, в зависимост от магазина.

В пунктовете за жива риба, балканският шаран е по  8,50 лева за килограм (6.50 за изчистен), елховският – по 7 лева за кило. Продават се още пастърви, бяла риба, бял амур и други.

Ако надникнем в интернет, където пазаруват не малко хора, в сайтът на един от големите вносители пресният шаран е по 7.80 лева за килограм, а изборът е зашеметяващ.

В крайна сметка колко ще е вскусна рибата опира и до личните кулинарни способности на всеки майстор, а някои пловдивчани вече са се заръчали да правят змиорка за Никулден.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
04.12.2020 Малчугани от ДГ "Мирослава" трогнаха пловдивски медици и хора от старчески
дом
04.12.2020 В навечерието на Никулден кметове раздадоха 120 кг риба в Първенец
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).