Пловдивчани използват спешна помощ, за да отмъщават на институциите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:35 / 10.09.2014
1939
В ежедневие за служителите на Спешната помощ в Пловдив се е превърнала вербалната агресия. Това обяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) д-р Иван Стойнов, цитиран от Дарик. Гражданите се държат все по-агресивно към екипите, като дори се стига до физическа саморазправа, обясни той.

За д-р Стойнов е необяснимо как може човек да е потърсил помощ и когато тя идва, той да я посреща с агресия. Шефът на пловдивската спешна помощ коментира, че дори да има забавяне на линейката, екипът няма никаква вина за това.

Младите лекари не искат да работят в спешния център и една от причините е именно отношението на пациентите.

Оказва се, че спешната помощ се търси за всичко, включително за главоболие и настинка. Големият брой от сигналите, които се получават на спешния телефон, не касаят спешната помощ и се пренасочват към други структури на здравеопазването.

Не липсват и лъжливи сигнали, като последният случай е от преди ден. Д-р Стойнов разказа как негов екип се е отзовал на сигнал, подаден от млад мъж за много високо кръвно налягане. Когато екипът пристига на място обаче се оказва, че мъжът се е пошегувал с тях. Той се обадил на спешния телефон, за да отмъщава на институциите, разказва потърпевшият д-р Славчо Сърмалиев. Мъжът използвал спешния екип, за да се оплаче от битовите си проблеми, свързани с КТБ и доставчиците на интернет и телевизия.

По това време можеше да има някой, който реално да се нуждае от нашата помощ, коментира д-р Сърмалиев.

Източник: Дарик


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).