Пловдив отново повежда поход за семейството

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
10:54 / 07.06.2019
1750
Пловдив излиза на Втория национален "Поход за семейството", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Шествието в защита на традиционното българско семейство и семейните ценности ще се проведе на 8 юни в най-големите български градове като в града под тепетата стартът му е от 17,30 часа от площада пред аптека "Марица".

Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата. Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие. Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.

Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им като това им право да бъде гарантирано във всички закони, национални стратегии и образователни програми. Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза" начертават целите на проявата организторите от организация "Поход за семейството". Те призовават събитието да не бъде разглеждано като протест, а като празник на българското семейство и изразяване на гражданска позиция по важни за обществото проблеми и дори приканват по-смелите да дойдат с младоженските си костюми и булченски рокли като символ на брака. 

Припомняме, че на 9 юни миналата година се проведе първи национален "Поход за Семейството" в петте най-големи български града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, събрал хиляди в защита и утвърждаване на брака и семейството.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).