Пловдив и руският град Екатеринбург подобряват взаимоотношенията си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:23 / 06.10.2021
977
Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург. Това обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров, Константин Артюшин, търговки представител на Руската федерация в България и Михаил Горбатов, съветник и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. На разговорите присъства и почетният консул в България - Георги Гергов.

"През последните няколко години значително се подобриха връзките между Пловдив и Санкт Петербург в различни области. Това предстои да направим и с град Екатеринбург“, заяви Здравко Димитров.

Задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на културата, образованието, науката и икономиката бяха сериозно обсъдени, като се набелязаха и конкретни стъпки – обмен на студенти от висшите училища на Пловдив, двустранни срещи с представители на бизнеса, делегации и участия в различни изложения.

"Подобряването на връзките между градовете е важно за контактите между хората, което пък осигурява по-ефективната работа между регионите“, посочи Константин Артюшин.

Възможностите за провеждане на събития в така наречените "Дни на Свердловска област“ в България и по-конкретно в Пловдив също бяха обект на днешните разговори.

"По отношение на културата Пловдив има голям потенциал за международно сътрудничество“, сподели Здравко Димитров, като подчерта значението на богатия с прояви културен календар за града и възможностите за ползотворно партньорство в тази сфера.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).