Пловдив гласува за най-добър тенор на Римския стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:10 / 22.08.2022
1591
Пловдивската публика ще присъди награда от 1000 евро на един от участниците в конкурса за млади тенори "Гласът на Камен“ на 24 август на Римския стадион от 18:30 часа. След селекция на международно жури 28 тенори на възраст до 40 години ще ся явят на два професионални тура, а извън конкурсната програма ще се борят за сърцата и аплодисментите на пловдивчани в концерт на Римския стадион в сряда. Певци от Китай, Монголия, Южна Корея, Аржентина, Румъния, Русия, Иран, Сърбия, Турция, Северна Македония и България са подготвили канцонети и известни арии в свободната програма, в която зрителите чрез своите аплодисменти ще определят носителя на наградата на публиката.

С изявите на открито в емблематичното градско пространство, участниците се превръщат в млади посланици на музиката, които рекламират забележителностите на Пловдив по света и самия град като един от европейските центрове за култура.

Входът за събитието на Римския стадион e свободен. Първите зрители ще получат и покана за Гала концерта на лауреатите от конкурса "Гласът на Камен“, който ще се проведе на Античния театър на 26 август със специалното участие на примата Красимира Стоянова, която ще подкрепи тенорите. Оркестърът на Опера Пловдив ще се дирижира от знаменития тенор Хосе Кура, който е председател на международното жури на конкурса.

Осигуреният награден фонд е над 10 000 евро. Опера Пловдив организира конкурса "Гласът на Камен“ с цел да предоставим възможност на младите артисти от цял свят да пренесат посланието за пълна отдаденост и честност към изкуството на изключителния тенор Камен Чанев. Събитието е част от програма "Наследство II" на Пловдив – Европейска столица на културата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).