Площадки на килограм за малчуганите от община Родопи

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
07:00 / 16.06.2019
4433
10 нови детски площадки ще бъдат изградени за малчуганите от селата в рамките на община "Родопи", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Първите три са в селата Златитрап, Оризари и Кадиево и ще са за хлапета от 3 до 12 години. Така, например, според документите обектът в Златитрап ще обхваща 1100 квадратни метра и ще включва комбинирано детско съоръжение, люлка, къщичка тип "Ловна хижа", пясъчник 3 на 3 метра. Площадката ще е оградена с цветна еднометрова ограда. Ще има нови пейки, кошчета за боклук, осветление, както и озеленяване. В Кадиево и Оризари децата ще се радват на идентични екстри. 

Следващата вълна от проекти засяга селата Цалапица, Устина, Брестовица и Браниполе. В случая, обаче, площадката в село Цалапица ще е за най-малките или за деца от 0 до 3 години, в село Брестовица тя ще е комбинирана - за деца от 0 до 3 години и за деца от 3 до 12 години; в село Устина се предвижда изграждане на спортна площадка, а в Браниполе планът е за благоустрояване на детската площадка.

В село Ягодово, Крумово и Брестник идеята е за по една комбинирана детска площадка (за деца от 0 до 3 години и 3 до 12 години).

По този повод общинската администрация кани за пазарни консултации всички фирми, желаещи да се включат в проекта. Оферти се събират до 18 юни. Действията са във връзка с кандидатстване за получаване на безвъзмездна финансова помощ по процедура BG06RDNP001-7.006, Площи "Изграждане и/или обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение" по подмярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).