Плевнелиев в Пловдив: Българите инвестират в имоти, това е цялото им богатство

Автор: Мариана Панчева
Коментари (14)
20:05 / 08.05.2019
9076
"Българите инвестират единствено и основно в недвижими имоти. Цялото им богатство - над 92%, е в недвижими имоти. Това разбират, това правят, в това влагат парите си и всяка драма на пазара на недвижими имоти означава голяма драма за народа като цяло." 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев - специален гост и лектор на първия по рода си форум, посветен на тенденциите в имотния пазар и добрите европейски практики, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Домакин на конференцията в Пловдив бе Royal City Business Park, старт на дискусиите пък даде лично италианският посланик Н. Пр. Стефано Балди.

"Недвижимият пазар в България се развива много по-устойчиво в сравнение с времето преди голямата криза от 2008 година", описа ситуацията към момента Росен Плевнелиев. Той отчете и една друга тенденция - макар хората да са по-внимателни, те не се страхуват да теглят кредити и да инвестират, затова и големите купувачи на недвижима собственост са именно българите. 

Дял за възхода на този пазар - изтъкна още Плевнелиев, имат и новите индустрии, като например аутсорсинг индустрията, намерила особено стабилна основа в Пловдив. По думите му това е индустрия, създала над 55 000 нови и добре платени места и планираща да увеличи инвестициите си през следващите години. В тази връзка пазарът се регулира най-добре, когато има силно вътрешно потребление, а то е факт, коментира президентът.

"Не мога да кажа, че напред има розови облаци", обърна се към аудиторията си той. Но - по думите му, забавеното развитие и консерватизмът на България са по-скоро един голям плюс. "Те ни предпазват и позволяват да стоим стабилно. А ако трябва да дам един съвет, то той е - каквото и да купувате, да продавате или да правите, имайте повече въздух в белите си дробове - т.е. не действайте твърде рисковано, а заложете на устойчивостта."

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).