Пет нови площадки за игра радват малчуганите от ДЯ "Послушко" в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:46 / 09.11.2021
1126
На пет детски площадки вече могат да играят малчуганите от ДЯ "Послушко“. Те са разположени на площ от 327 кв. м. На тях са монтирани нови пързалки, люлки, както и съоръжения за баланс –  мостчета, тунели, нови пейки.

"В детска ясла "Послушко“ никога не е имало площадки за игра. Само стари пясъчници, които не се виждаха, защото бяха обрасли в трева. Мястото от години пустееше и не се използваше, а децата нямаха  къде да играят“, каза директорката на детското заведение Пенка Кашева. Тя уточни, че старата бетонна настилка е премахната и на нейно място е положена ударопоглъщаща, която е устойчива на атмосферни влияния и не се пързаля. "От близо осем години се боря децата да имат обособени кътове за игра и съм много щастлива, че този момент настъпи. Благодаря за помощта на кмета на район "Източен“ Иван Стоянов и на зам.-кмета Атанас Кунчев“, допълни Пенка Кашева.

Новите съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност.

"Радвам се, че това ще бъде едно различно и ново преживяване за малчуганите. Надявам се да стане любимо място за тях, изпълнено с детски смях и весели игри. Съоръженията са изцяло съобразени с възрастта и двигателните умения на най-малките, което позволява максимален брой деца да изпитат удоволствие от играта на открито“ коментира кметът Иван Стоянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).