Пенсионер от пловдивско село: Нагло погазиха правата ми, но Господ вижда всичко!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:02 / 28.11.2020
7278
Пенсионер от пловдивското село Първенец се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за измама, на която за съжаление е станал жертва. Даваме му думата и публикуваме текста без редакторска намеса:

"Здравейте, редовно следя вашата медия и реших да се обърна към вас като една от последните алтернативи пред мен.

Наскоро закупих от магазин в с. Първенец звънец на стойност 14 лева. Стоката представлява устройство с 2 тела - външно и вътрешно. За съжаление същата не работи, а продавачът отказва да я подмени. Не било негов проблем, просто да съм си купел нов звънец. 14 лева според него били смешна сума.

В крайна сметка оставих звънеца в магазина. На мен работа не ми върши, а продавачът си го взе обратно преспокойно. Окончателно отказа да замени стоката или да ми възстанови парите. Надявам се само да не измами и друг със същия артикул.

В условията на световна пандемия и ежедневни притеснения за здравето и благополучието на семейството ми, не е приятна подобна измама. За покупката не получих касова бележка. Въпросният магазин от години продава всякакви стоки, явно укрива данъци. Обидно ми е, че в държавата, на която отдадох младините и здравето си, се случват подобни неща всеки ден. За някои сумата е пренебрежимо малка, но ситуацията, в която сме поставени ние, пенсионерите, за съжаление всеки  загубен лев е удар по и без друго крехкия семеен бюджет.

Аз съм на 83 години и продължавам да работя, отглеждам зеленчуци и животни като всеки пенсионер на село, и искам още дълго да живея, за да се радвам на деца, внуци и правнуци. В България обаче пенсионерите сме поставени на колене, и въпреки допълнителните надбавки от 50 лева, масово изнемогваме.

Пиша този разказ, с надеждата тези и други измамници - нямам различен епитет за тях - да се замислят. Ние имаме семейства, за които да се грижим, тревоги и все по-малко поводи за радост. Ще ми се да ни уважават, ние нашето си го изработихме, а сега се опитваме просто да преживеем и старините си. Всеки гледа да изкара някой лев, но е грозно и жестоко това да се случва на гърба на другите. Един ден всеки ще остарее, и се надявам да не преживява това, което преживява моето поколение.

Поздрави на читателите ви, млади хора - бъдете добри с близките си, помагайте, Господ вижда всичко!".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).