Пазарджиклия никога няма да забрави посещението си на Руския пазар в Пловдив, има арестувани роми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:27 / 04.01.2021
34467
Около 11.00 часа в неделния ден 68-годишен жител на Пазарджик посетил битака на Руския пазар в Пловдив, където бил нападнат и ограбен. Чрез сила била измъкната чантата му - тип борсета, в която се намирал портфейл със сумата от 500 лева и лични документи, а нападателите побегнали към "Шекер махала“.

От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на грабежа - три лица от ромски произход: 28-годишен мъж и две момчета на 13 и 15 години. При проведена беседа лицата признали, че са взели парите, а за да прикрият престъпните си действия, изгорили в печка в дома на тартора откраднатата лична карта и портфейла.

Парите са намерени, иззети и приобщени като веществени доказателства по започнатото досъдебното производство. Във връзка с извършения грабеж по- възрастният мъж и 15-годишното момче са задържани в ареста на Трето РУ, а 13-годишното дете е настанено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в Пловдив. Под надзора на Окръжна прокуратура работата по случая продължават служители на Трето РУ и разследващ полицай.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).