Павел Михайлов продължава подкрепата за млади таланти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:34 / 27.10.2021
885
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов поздрави лично младата художничка Илияна Стоичкова. Детето е с увреждане, но успява да реализира мечтата си да стане художник. Тя участва в изложбата "Земя, въздух, вода", която е част от проекта CULPEER 4 CHANGE.

Илияна живее със семейството си в село Белащица. Тя е ученичка в художествената гимназия "Цанко Лавренов",  където учи пространствен дизайн. В кметския кабинет тя подреди част от творбите си, рисувани през годините.

"Искам да се занимавам с вътрешен дизайн на сгради", сподели 15-годишното момиче.  Илияна се похвали с участието си в три изложби, нейна картина вече е стигнала и до  Народното събрание.

За упоритостта и трудолюбието тя получи подарък от кмета Павел Михайлов- професионален комплект за рисуване и статив.

"Вярвам, че младите таланти трябва да се подкрепят.  Една награда сама по себе си е много стимулираща за всеки, който се занимава с изкуство", каза кметът Павел Михайлов и пожела кураж и смело напред в реализиране на мечтите. Той сам сподели, че също рисува, но вече не му остава време за това заради напрегнатото ежедневие.

"Е, както е известно, не станах художник, но ми остана интересът", пошегува се Михайлов.

 Кметът покани талантливата Илияна отново на гости още следващата седмица, когато в сградата  на кметството на улица "Софроний Врачански" големият живописец Вълчан Петров ще подреди изложба, включваща картини от цикъла, посветен на годишните месеци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).