ПУ "Паисий Хилендарски" участва в Международно изложение за висше образование в Кипър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:12 / 19.10.2021
1203
Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" участва в Международното изложение за висше образование "Обучение и кариера“ в Никозия, Кипър на 16 и 17 октомври, съобщиха от учебното заведение.

Изложението се проведе в международния изложбен център в Никозия под патронажа на Министерството на образованието, културата, спорта и младежта на Р Кипър. Мероприятието беше тържествено открито от Министъра на образованието на Кипър, Продромос Продрому. Почетен гост на откриването беше и посланикът на България в Кипър, Любомир Тодоров.

Страната ни беше представлявана на изложението с щанд, нает и организиран от фирма "Higher education in Bulgaria – Kalinka Pancheva Milioti“ ltd. Според ръководителя на компанията, Калинка Панчева, основната ѝ цел е да представлява българските висши училища в Кипър, като рекламира тяхната дейност. Тя има готовност да подпомага всички желаещи кандидат-студенти в цялостния процес по подготовка на необходимата документация и кандидатстване в българските университети. По този начин тя се надява да направи българското висше образование по-популярно в Кипър.

Възможностите за получаване на висше образование в България и условията за прием и обучение в български висши училища бяха представени на щанда от г-жа Панчева и доц. Адриана Любенова от ПУ "Паисий Хилендарски“. Българските висши училища, които изразиха желание и бяха представени на изложението са: Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“, Русенски университет "Ангел Кънчев“; Национална спортна академия "Васил Левски“; Медицински университет – Пловдив и Военна Академия "Г. С. Раковски“.

Със съдействието на посолството на изложението беше представен и кратък справочник за висшето образование в България за кипърски кандидат-студенти, разработен от посолството съвместно с министерство на образованието на Р Кипър.

В хода на изложението беше регистриран голям интерес от страна на кипърски младежи към възможностите за обучение в нашата страна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).