ПУ, МУ, УХТ и АМТИИ участват в "Европейска нощ на учените 2014"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 23.09.2014
2537
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
АМТИИ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С обща програма за поредна година четири пловдивски висши училища ще се включат в Нощта на учените, която ще се проведе на 26 септември, петък. 

На пресконференция днес, 23 септември, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски", Медицинският университет в Пловдив, Университетът по хранителни технологии и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще представят "Пътната карта" на проявите в Нощта.

Събитието ще се проведе по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света. В България в програмата ще се включат градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе. Надсловът за втора поредна година е "Учените в триъгълника на знанието" - "Европейска нощ на учените 2014" K-TRIO 2 (Researchers in Knowledge Тriangle). 

Специален акцент в програмата на пловдивските висши училища е поставен върху Годината на човешкия мозък.

Тъй като през 2014 г. продължават инициативите от 2013-а, която бе обявена за Европейска година на гражданите, отново част от програмата ще има за цел да насочи вниманието на младите хора - студенти, ученици, граждани, към науката и иновациите, човешкото знание и ерудиция като гаранция за просперитет, обясняват доц. д-р Петя Бъркалова и Весела Казашка, координатори на проекта за ПУ "Паисий Хилендарски".

Нощта на учените се организира за девета поредна година в България. Проектът K-TRIO 2 се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма "Хоризонт 2020". ПУ "Паисий Хилендарски" е част от консорциум участници, сред които са Нов български университет, който играе е ролята на координатор на проекта, Британски съвет в България, Единен център за иновации към БАН, Департамент за информация и преквалификация на учители към Тракийския университет, Медицински университет - Пловдив, Медицински университет - Варна, Русенски университет "Ангел Кънчев".

Програмата на Европейската нощ на учените 2014 се изпълнява с подкрепата на редица организации на национално и местно равнище като Съюз на учените в България, Съюз на физиците в България, Образователен център Варна, Старт ИТ Смарт, Бизнес институт.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
27.09.2014 В УХТ дегустираха здравословни храни, стимулиращи човешкия мозък
26.09.2014 "Нощ на учените" в четири пловдивски университета
17.09.2014 "Европейска нощ на учените" в МУ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).