Отложиха обявяването на конкурс за управител на Спортния диспансер

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:00 / 10.09.2020
4847
Обяването на конкурс за избор на нов управител на Спортния диспансер беше отложено за следващата сесия. Предложението за това беше на съветника Атанас Узунов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпреки че точката не се разгледа по същество, по нея все пак имаше изказвания. Кметът Здравко Димитров, който в този момент пристигна на сесията, откри дебата. "Няма да закриваме Спортния диспансер, искаме да дадем възможност да стане модерна база за възстановяване. Г-н Узунов, познавам д-р Ненков сигурно по-отдавна от вас. Спортният диспансер в този му вид беше в същото състояние през 70-те години. Искаме да стане модерна спортна база, да отговаря за съвременните условия. Нека дадем възможност на човек, който иска да го развива. Знаете колко пъти се налага да дотираме Спортния диспансер" - каза той.

Николай Радев от БСП припомни на кмета, че трябва да спазва правилника. "Трябва да обосновете защо този човек ще управлява нещо общинско. Не знаем кого ще изберем и дали той ще бъде по-добър от д-р Ненчев", каза Радев.

В отговор шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов взе думата и обясни, че повече от година в Спортния диспансер няма обявен конкурс и няма отговор на въпроса защо не е направено. Калинов призна, че многократно е молил д-р Ненков да остане на поста. В същото време обаче през кабинета му са минали много хора, включително олимпийски и световни шампиони.

Някои лобирали д-р Ненков да продължи работа, други искали нов управител. "Започнах да развивам някакво биполярно разстройство", каза Калинов. Според него д-р Ненков ще бъде част от бъдещия ръководен екип. Той припомни, че техника е с надпис "Сделано в СССР" и всичко се руши.

Атанас Узунов уточни, че предлага да бъде променена Наредбата за финансиране на спортните клубове, които да бъдат задължени да извършват рехабилитацията на атлетите в Спортния диспансер, а не в частните здравни заведения.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).