Откриха учебната година в училището в "Прослав"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:59 / 15.09.2014
9398
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Тодор Каблешков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Желая на всички най-вече здраве, нека децата да слушат своите учители, за да усвоят много нови знания и умения" - с тези думи кметът на район "Западен" Димитър Колев откри новата учебна година в Основно училище "Тодор Каблешков" в квартал "Прослав". 

На официалната церемония присъстваха още началникът на отдел "Образование" в район "Западен" Веселина Балджиева и легендарният нападател на Ботев Пловдив Атанас Пашев. 

Точно в 9 часа под звуците на националния химн бе издигнат българския трибагреник. Директорът на ОУ "Тодор Каблешков" Аврора Костова приветства присъстващите ученици, учители и родители, като подчерта, че училището в "Прослав" е на едни от първите места по постигнати резултати в района и възпитаниците му се доближават по успех до учениците на Математическата гимназия. 

Аврора Костова не скри задоволството си и от подобрената материална база, като отново подчерта, че за модернизирането на сградата основна заслуга имат кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Димитър Колев. През изминалото лято изцяло бе подменен покривът на училището, който не е ремонтиран близо 50 години. 

За целта от община Пловдив са отпуснати 50 000 лева. Модернизиран е и физкултурният салон в ученото заведение. ОУ "Тодор Каблешков" ще разполага и с модерна компютърна зала. Учебното заведение спечели проект на стойност 22 100 лева за компютърен кабинет, оборудван с 26 терминални поста. 

Децата ще работят на специални ергономични маси и столове, като освен това им е осигурен и интернет-достъп. Училището може да се похвали и със спечелването на друг проект по Национална програма "Училището - територия на учениците", модул "Подкрепа на целодневното обучение в начален етап" на стойност 9 850 лева. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
29.09.2014 Глад за инженери в Пловдив
26.09.2014 Министър, консул и митрополит откриха учебната година в ПУ
26.09.2014 ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година
25.09.2014 ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година утре
24.09.2014 Ученици преписват учебници, за да спестят пари
23.09.2014 УХТ даде старт на новата академична година
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).