Оставката на Цветанов запали страсти в ОбС Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
13:28 / 30.05.2019
6123
Общинската сесия днес не мина без неизменната опозиция на "Съюз за Пловдив", но тонът при сблъсъка между кмета на града Иван Тотев и Дани Каназирева бе на път да излезе извън граници, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Каназирева не пропусна да репликира при всеки възможен случай, особено в тези, касаещи отпускането на средства. Първо се опита да скочи на искането за дарение на 300 000 лева на община "Марица" за подготовка и проучване на изграждане на високотехнологичен парк; след това атакува по линия ремонта на Хуманитарната гимназия и статута оградата на училището, но най-остър сблъсъкът бе при гласуване покриване на извънредни средства заради непредвидени ремонти (свързани преди всичко със сигурността на децата) в училище "Любен Каравелов" по ОП "Региони в растеж".  

"От градинките минахте на оградите", констатира градоначалникът. "Хората са интелигентни. Всяко подценяване на пловдивчани води до тежки политически грешки и това се вижда на изборите. Ние искаме нещата да са по-хубави и по-хубави и затова, когато променяме един проект, винаги има причина. Не цената е водеща, тя идва с промяната. Когато на някой само цифри са му в главата, това разкрива стил на мислене", обърна се към Каназирева Тотев. "А ние искаме всичко да е по-хубаво и по-хубаво. Парите са следствие, недейте да разглеждате проектите като цифри, важно е качеството". Спорът продължи с реплики и подмятания. "Госпожа Каназирева чукнала във фейсбук и изведнъж...", коментира ситуацията Тотев, визирайки подадената оставка на Цветан Цветанов и реакциите на опозицията в местния парламент. "Ще дойдат изборите през октомври, ще минат. Не мога да разбера какво толкова важно има в тези избори, че на всеки това му е в главата. Започваме много отрано, нека се съсредоточим в работата. А и какви са тези приказки и обиди", опита да сложи точка на спора Тотев.

Съветникът от ГЕРБ Даниела Дженев опита да прекрати дебатите с думите, че става дума за безопасност, деца и затова грозните политически дебати в случая би следвало да се прекратят. В крайна сметка искането бе прието, с което местният парламент одобри близо 130 000 лева, за да може обектът да влезе в експлоатация.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (112):
28.09.2020 Освободиха от наказателна отговорност член на СИК, гласувал два пъти на изборите за Европейски парламент
01.08.2019 Андрей Слабаков иска парламентът в Страсбург да бъде премахнат
26.06.2019 Нинова: Не можем да върнем парите от субсидията сега, похарчихме ги
25.06.2019 ГЕРБ първа възстанови надвзетото от партийната си субсидия
25.06.2019 Слави: Наричаха ме сатана и варварин, а сега и аятолах
21.06.2019 Комунисти, не спорете за морала на Нинова и Гергов, извинете се!
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).