Омбудсманът е по-необходим на кмета на Пловдив, а не на гражданите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 11.08.2020
2140
Омбудсманът на Пловдив ще получава възнаграждение, равно на 60% от заплатата на председателя на Общинския съвет. Решението беше взето с 40 гласа "за", 0 "против" и 1 "въздържал се", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Общественият посредник Борислав Стаматов посочи в изказването си, че е назначен през 2016 г. като временно изпълняващ длъжността, какъвто е до днес. Работи сам и няма заместници, а заплатата му отговаря на длъжността на зам.-омбудсман. 

"Омбудсманът е по-необходим на кмета, а не на гражданите" - каза Стаматов реплика, изречена от градоначалник на друг град на сбирка на обществените посредници.

На въпрос на съветника Йордан Иванов какво е направил да се спре презастрояването в Пловдив, Стаматов отговори, че е поискал становище от кмета по няколко знакови за града случая. 

Заплатата на омбудсмана е пряко обвързана със заплатата на председателя на Общинския съвет. Припомняме, че на сесията на 14 юли с приемането на новия Правилник за организацията и дейността на Пловдивския общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, съветниците одобриха увеличение на възнагражденията, което влиза в сила от 1 септември. 

Така заплатата на председателя стана 2650 лв., а на обществения посредник, който по този правилник е 80% от неговото възнаграждение, достигна 2120 лв. Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев обаче предложи заплатата на омбудсмана да бъде 60% от възнаграждението на председателя, т.е. 1590 лв. Съветниците ще получават максимум по 2090 лв. и за тях не се предвиждат промени.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).