Окончателна развръзка по едно от най-скандалните пловдивски дела

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:25 / 20.01.2021
14108
Окръжният съд в Пловдив сложи точка на една от най-скандалните съдебни дела, които в последните години се разходиха по инстанциите на Темида. Става въпрос за скандала между адвокат Атанас Костов и децата на бизнесмена Ангел Батаклиев – Николета и Красимир, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че въпросната случка разтресе улица "Цоко Каблешков на 8 април 2019 г. Тогава Костов си тръгвал от кантората си. Бил спрял отпред, но се оказал запушен от черен автомобил, паркиран там от Красимир Батаклиев. Костов започнал да маневрира и все пак успял да измъкне автомобила си. Тогава при него дошла Николета Батаклиева, която твърдяла, че Костов е ударил автомобила на брат ѝ. Възникнал тежък конфликт, дошъл и Красимир, който предложил на Костов да отидат в гаража и да се "разберат като мъже“. Скандалът приключил след като Николета подала сигнал на телефон "112“.

Случката придоби голяма популярност след няколко публикации в медиите, където беше публикуван и клип, в който са записани реплики между Костов и неустановено лице, както и Николета, която произнасяла фразата "и ме удря“.

Последваха редица съдебни дела. Николета твърдеше, че е била ударена от Костов, той пък - че болничният ѝ е фалшив. Във въпросното дело, заведено от Костов и разгледано преди дни от окръжния съд, Николета и Красимир са признати за невинни за изричането на клевети и обиди.

Първото дело за клевети и обиди Костов заведе и загуби в Районния съд. Разпитаните там свидетели не били възприели обидни реплики от страна на Батаклиеви, а точно обратното. Един от разпитаните разказал, че Костов заявил "не се бъркай, не знаеш какви боклуци са, тормозят целия квартал“ на случайно присъстващ свидетел, който защитил Николета. Според свидетелите, единственото, което можело да бъде изтълкувано като вербална агресия били призивът на Красимир да отидат в гаража и да се "разберат като мъже“ и укорите на Николета, че Костов е ударил нея и колата на брат ѝ. 

Пред следващата съдебна инстанция, Костов посочил още двама свидетели за разпит. Те потвърдили за обидите, но съдът не кредитирал показанията им, защото си противоречали с тези на другите.

Окръжният съд провел собствено съдебно следствие, но обвиненията паднали едно по едно. Затова и присъдата, с която Николета и Красимир Батаклиеви са обявени за невинни, била потвърдена. Решението е окончателно.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (11):
02.11.2022 Зъбите на щерката на Батаклиев не са увредени от адвоката, има свидетели на разправията
12.01.2022 Дъщерята на известен бизнесмен не успя да докаже, че адвокат Костов й е ударил силен шамар, причинил контузия
28.09.2021 Батаклиеви загубиха трето гражданско дело, този път за самоуправство
17.09.2021 Пловдивски адвокат: Николета Батаклиева загуби две дела
25.11.2020 Съдебна "секира" за адресната регистрация на адвокат Костов
11.11.2020 Николета Батаклиева: Костов не е оправдан, делата продължават
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).