Огромен успех за Opera Open 2020 – Пловдив, предстои нов концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:30 / 24.08.2020
1825
На Античния театър в Пловдив с цялата си мощ прозвуча Симфония N7, оп. 60 от Дмитрий Шостакович. Една симфония, посветена колкото на града, толкова и на света според древната сентенция. Една симфония, свързана, както с преодоляването на конкретното историческо, зло, така и с укрепването и издигането на човешкия дух. Забележително, майсторски интерпретирана от пределно мобилизираните музиканти на пловдивския оркестър начело с Диан Чобанов, тя срещна своята жадна, съсредоточена и благодарна публика. 

Ленинградска симфония бе представена като част от проекта "Музика на мира" в сътрудничество с Жокер медиа, който предвиждаше едновременното изпълнение на произведението в 5 града в Русия, Германия, Австрия и България. В Пловдив 95 музиканта започнаха подготовката още през април самостоятелно в условия на изолация, по-късно на отделни малки групи, за да се съберат финално на Античния театър, където силата на музиката възтържествува въпреки извънредните обстоятелства. Оркестърът на Опера Пловдив е единственият, който успя да изпълни произведението на живо, както бе първоначално планувано. Концертмайстор бе Мичо Димитров.

На концерта присъстваха двама оцелели от ленинградската обсада, които живеят в България, както и много ветерани от Втората световна война.

Събитието събра над 350 000 онлайн зрители по света при стриймване на живо по интернет. Концертът бе предаван директно по няколко телевизионни канала извън България и отразен в новинарските емисии на Централната телевизия на Русия.

* Поради големия интерес, концертът ще бъде повторен на 31 август от 20:30 часа на Античния театър. Билетите са в продажба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).