Обвиняемият за убийството в Шекера с трогателна изповед пред съда

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
16:53 / 23.10.2020
11362
"Искам да бъда при децата си. Питайте цялата махала, че аз се грижа за всичките девет. Даже кредити имам. Телефони плащам. От малки ги пращам да учат. Каквото искат, това им купувам - дрехи, обувки... всичко". С тези думи 45-годишният Миленко Рангелов поиска от съда да бъде пуснат от ареста срещу "парична гаранция", предаде репортер на Plovdvi24.bg от съдебната зала.

Мъжът беше задържан в четвъртък сутринта, тъй като няколко часа по-рано смачкал от бой жена си - 39-годишната Сийка Ангелова. Тогава на телефон 112 е получен сигнал за жена в безпомощно състояние – пребита до смърт с ритници и юмруци.

По данни на разследващите, Миленко налагал жена си цял ден, докато накрая жертвата не получила разкъсване на червата, от което умряла. Той безмилостно бил Сийка пред децата им. През нощта се опитал да я събуди със шамари, но Сийка не реагирала. Викнали линейка. Екип на Бърза помощ констатирал смъртта но и следи от насилие. Били извикани и полицаи, а след анализ на доказателствата окръжната прокуратура е повдигнала обвинение за умишлено убийство на Рангелов.

Днес магистратите от окръжния съд разгледаха искането на прокуратурата за налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Рангелов. От обвинението настояха за постоянен арест, тъй като можело да се направи обосновано предположение, че Рангелов е съпричастен към убийството, което се наказва с от 10 до 20 години затвор, а освен това мъжът можело да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Припомняме, че Рангелов беше получи "условна" за това, че двамата със Сийка нападнаха полицай през пролетта, а присъдата влезе в сила преди седмица – така убийството е било извършено в рамките на изпитателния срок към условното наказание.

Адвокатката на Миленко настоя за по-лека мярка, като обоснова искането си с тежкото здравословно състояние на обвиняемия, както и със комплицираното му семейно положение. Самият Рангелов също настоя за мярка "парична гаранция“.

Съдията го попита колко може да плати, но Миленко отави тази преценка на съда. Обясни, че ходи по пазарите и върши частна работа.

Окръжният съд сметна, че мъжът следва да бъде оставен в ареста и определи мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
03.02.2023 Окончателно! 20 години затвор за Миленко, който уби по особено мъчителен начин жена си
01.03.2022 20 години затвор след убийство в Пловдив
01.03.2022 Миленко, който уби жестоко жена си: Пих уиски, бира и водка! Не помня да съм я удрял!
06.01.2022 Отложиха важно дело заради болна адвокатка
14.12.2021 След като проснал жена си от бой, Миленко заспал блажено под алкохолно опиянение
05.11.2021 Разкриха детайли около убийството на 39-годишната жена в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).