Общинските съветници на Пловдив влизат в зала, чакат се много решения

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
07:00 / 16.05.2019
2917
Плвдивските общински съветници се събират на първа сесия за месец май, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Някои от най-интересните точки, които подлежат на разглеждане и гласуване касаят изменения и допълнения на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени за услуги н а територията на община Пловдив; изменения на бюджета на Община Пловдив за 2019 година, както и избор на членове на Контролния съвет към Общинска фондация "Пловдив 2019". 

И още - днес най-накрая идва редът за откриване на процедурата за определяне на концесионер и съответно за възлагане на концесия за строителство на тренировъчния комплекс на "Локомотив" в район "Тракия", както и на стадион "Локомотив" и прилежащите му зони. 

Съветниците ще решат да одобрят задание и изработване на ПУП за трасе на чисто нова улица, която да свързва квартал "Прослав" с квартал "Коматево". 

Сред точките са още - предложения за удостояване на пловдивски учебни заведения, учители и директори по повод 24 май; ще бъдат определени за награда и тазгодишните млади педагози на града под тепетата. Съветниците трябва да гласуват отпускане на финансова помощ за млади пловдивски дарования, както и помощ за социално слаби, бедни и болни пловдивчани.

Специално за най-малките (а и не само) и тази година от "Кауза Пловдив" са включили предложение за безплатно използване на детската железница "Знаме на мира" за цели 3 дни - 31 май, 1 и 2 юни (инициатива, посветена на Деня на детето).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).