Новият зам.-кмет: Смятам да убедя скептиците, че ще свърша добра работа

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:48 / 23.05.2017
2048
"Тепърва смятам да убедя скептиците, че ще свърша добра работа". Това заяви новият зам.-кмет по култура Александър Държиков в първите часове на новия си пост вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Имам чувството, че ме е нямало само няколко седмици", сподели усещането си Държиков, сядайки отново на масата в заседателната зала на Община Пловдив. Държиков най-чистосърдечно разказа и за мотивите, с които е приелпредложението:

"В интерес на истината трябва да кажа, че след като получих това предложение, го обмислих не чак толкова продължително. Общо взето нещата, с които се нагърбвам, са ми ясни, знам какво се очаква от мен, знам проблемите, сроковете, в които всичко трябва да се доведе до успешен край, защото друга алтернатива няма. Прецених си възможностите като качества и опит. 

Доста се порових и в интернет, за да намеря дефиниция на думата "култура". Изчетох много определения. Натъкнах се на интересни определения, има над 200 такива. В крайна сметка запомних две-три неща, които в голяма степен характеризират нещата. Едното е на Зигмунд Фройд, който казва: 

"В крайна сметка думата култура обхваща съвкупността от всички успехи и начинания, раздалечили човешкия род от животинските си предшественици и има две основни цели: да предпазва човека от природата и да регулира човешките взаимоотношения".

В своя дефиниция пък ЮНЕСКО посочва: "Културата обхваща - освен литературата и изкуството, и начините на съществуване, човешките ценности, вярванията и традициите на дадено общество.

"В крайна сметка приемам нещата като едно предизвикателство. Запознат съм с материята, програмите, с работата на фондацията. Отчитайки това, че имаме добри професионалисти, които могат да доведат основната цел докрай - достойното представяне на Пловдив като европейска столица на културата, приемам задачата да обединя усилията, да създам добра атмосфера на тези професионалисти да разгърнат качествата си в една добра среда. Смятам, че това го умея и ще го правя още първия ден", изтъкна Държиков. Той не пропусна да подчертае още веднъж, че познава всички хора, с които ще работи, познава администрацията и културтрегерите, директорите на културните институти. 

"Важни са човешките отношения и една добра атмосфера. А с какво ще се занимавам е ясно и тепърва смятам да убедя скептиците, че ще свърша добра работа", коментира за финал зам.-кметът. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).