Нови подробности за насилието в пловдивска болница

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
07:32 / 19.01.2022
10592
В Плодивския районен съд продължи делото срещу Димитър Султин, обвинен в нападение над охранител от "Алфа Сот България" ООД, извършено на 29.10.2020 г. по време на изпълнение на служебните му задължения в УМБАЛ "Пловдив". На заседанието вчера показания дадоха пострадалият Иван Ячев и свидетелят Ангел Султин, син на подсъдимия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В деня на инцидента подсъдимият и синът му отишли до мястото, на което пазел Ячев и поискали да минат оттам. Бащата трябвало да бъде хоспитализиран, но преди това му изискали да направи PCR тест. Охранителят не ги допуснал, тъй като входът бил само за служебни лица и за пациенти на носилки с ковид. Казал им, че има заповед, с която се забранява минаването и им посочил указателните табели.

Султин старши се опитал да се шмугне през вратата при отварянето й отвътре. Пазачът му препречил пътя, но той го напсувал и го ударил с юмрук в лицето. После хвърлил по него и бутилка с вода. Раненият охранител звъннал на прекия си началник, казал му за инцидента и шефът дошъл да го смени на поста, а пострадалият отишъл в спешния сектор да му окажат медицинска помощ. 

Синът на подсъдимия разказа почти идентична история, но с разменени роли на пострадал и нападател. Заяви, че не баща му е нападнал охранителя, а пазачът го е притискал към вратата, обиждал ги и ги псувал. Султин младши застанал между двамата спорещи мъже и се опитал да ги успокои. 

За следващото заседание на 1 март ще бъдат призовани прекият началник на пострадалия пазач, който го е сменил на поста, както и друг служител от фирмата, на когото Ячев твърди, че Султин старши е предлагал пари, за да се прекрати делото срещу него. Предстои вещо лице да изготви и видео техническа експертиза на записа от камерите от деня на деянието.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
26.11.2021 Видео показва как бият охранител пред пловдивска болница
30.10.2021 Насилие пред болница в Пловдив! Димитър Султин-Господа унижи охранител!
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).