Нови коледни елхи и празнични светлини по Малката главна и в "Капана"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:24 / 22.12.2020
2451
С красиви играчки и гирлянди бяха украсени три нови елхи по ул. "Райко Даскалов“ до Римския стадион. По Малката главна и в квартал "Капана“ се монтира и празнично осветление. Трите елхи са дарение от организатора на "Капана фест“ Никола Сивков, както коледните гирлянди и богатата украса по тях.  Останалата е осигурена от Община Пловдив и район "Централен“.

 "Капана Фест“ подарява коледна магия за празниците със своята украса. Организаторите направиха всичко възможно да оставят безвъзмездно по-голямата част от предвидената украса за улиците "Райко Даскалов“, "Златарска“ и "Хр. Дюкмеджиев“. "Това е жест към всички съмишленици и призив към всички българи: Нека бъдем по-добри и да правим позитивни дела не само на думи, и не само по празници. Надяваме се да проумеем значението на думата ЗАЕДНО и да започнем да го прилагаме. Надежда има и винаги ще има“. Това заяви Никола Сивков и пожела на всички весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

 "Решението да обогатим коледната украса на тези любими за пловдивчани места е на Общинския кризисен щаб, след като заради засилените противоепидемични мерки срещу коронавируса се наложи традиционният коледен базар "Капана“ да бъде отменен“, коментира заместник-кметът на общината Пламен Панов.

 Самият той, кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОП "Градини и паркове“ Веселин Козарев и изпълнителният директор на фондация "Пловдив 2019“ Кирил Велчев се включиха в организацията на украсата.

"Всички заедно – общински институции и граждани, се погрижихме за празниците да създадем по-приятна атмосфера по Главната и в "Капана“.  Макар че заради пандемията тази Коледа да е по-различна, се надяваме да запазим пловдивския коледен дух“, каза Георги Стаменов.

Коледни играчки и гирлянди е подарило и семейство Четрафилови.  Собственици на заведения, магазини и ателиета в творческия квартал са се ангажирали да запалят празничните светлинки. За благодарност ще им подарят одеяла с логото на "Пловдив 2019“, за да топлят клиентите, когато заведенията отново отворят врати.

 Служители на общинските предприятия "Чистота“ и "Градини и паркове“ и на район "Централен“ също участваха в инициативата. На място със своите автовишки бяха и екипи на "Организация и контрол на транспорта“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (162):
20.12.2021 От утре започват засилени проверки в цялата страна! 
17.12.2021 60 000 българи напускат страната следващата седмица
17.12.2021 Важна информация от "Български пощи" за празниците
13.12.2021 Предстои голямото пътуване: Какво да вземем в колата си?
13.12.2021 Габровци не изневериха на хумора си! Вижте каква коледна елха имат!
09.12.2021 Страхотна инициатива организира Министерството на земеделието
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).