Нова мащабна залесителна акция в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:58 / 30.11.2020
2185
Нова мащабна залесителна акция се проведе в район "Северен“. В зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21, бяха засадени 10 вековни чинара, които да попълнят уличното озеленяване и да пазят сянка на тротоара и площадката.

Разнообразието бе допълнено от 8 японски клена, 4 магнолии, като и от вечнозелени дървета-10 бора и 4 кедъра, посадени от служители на администрацията на район "Северен" и представители на ОП "Градини и паркове". Залесителната акция е по идея на кмета на района Стоян Алексиев, който взе активно участие в инициативата.

"Продължаваме с облагородяването на зелени площи в района. Само тук посадихме близо 40 дървета. Дори и дъждът не ни спря, защото работим с хъс и ентусиазъм. На един прекрасен ден като днешния-Андреевден, както денят започва да нараства с по едно просено зърно, така се надяваме да се захванат и младите фиданки и да се превърнат в големи дървета, които ще пазят сянка и ще носят прохлада в топлите месеци. По този начин ще имаме по-чист въздух и още едно приятно място за почивка и разходка“, коментира Стоян Алексиев.

Детската площадка за безопасност на движението е изцяло реновирана. Извършени са дейности по преасфалтиране на всички съществуващи алеи, положена е нова хоризонтална и вертикална сигнализация и е изградено видеонаблюдение.

"Благодаря на община Пловдив и специално на заместник-кмета по транспорт г-н Тодор Чонов за оказаното съдействие по обновяване на обекта. Така малчуганите ще разполагат с едно по-добро място, където ще могат подробно да се запознаят с правилата за движение по улиците, както и с техническите средства за организация и регулиране на движението. Децата още от малки ще се научат на отговорност и дисциплина", допълни кметът на "Северен" Стоян Алексиев. Залесителните акции в района продължават и в следващите дни.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).