"Нощ на ангелите" събра 61 173 лева за лечението на петгодишния Божидар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:28 / 22.10.2021
1169
Благотворителната "Нощ на ангелите“ успя да събере 61 173 лева за лечението на петгодишния Божидар, диагностициран с аутизъм. Над 100 заведения и търговски обекта в Пловдив и други градове се включиха в инициативата тази година, като дариха част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов – 17 септември.

За лечението на Божидар в чужбина са необходими 80 000 лева. Тъй като отделно по сметката му има събрани още 36 709 лева, семейството му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подкрепен друг в нужда. Така остатъкът от парите ще бъде дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена аномалия на крака и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи и един ден да тича заедно с връстниците си.

"Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща“, припомнят организаторите.

"Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за втори път. Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).