Нагъл собственик на заведение в "Тракия" работи без всякакви разрешителни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:12 / 15.05.2012
8916
Общата сума, която общинският инспекторат е събрал от глоби и просрочени взимания за месец април, възлиза на близо 46 000 лв., научи Plovdiv24.bg от шефа на институцията Владо Илиев. "Това е с 20 000 лв. повече от месец март", уточни той. 92 са актовете, от които общинската хазна е "набъбнала" с 22 000 лв., а събраните просрочени вземания са близо 24 хил.лв.

30 са заведенията в града, които са в груби нарушения на наредбите, коментира още шефът на инспектората. Те използват над 30 кв.м. общинска площ, за което нямат разрешение и не плащат наем.

Разбра се още, че за един месец служителите на общинското "ФБР" са съставили 60 акта за незаконно поставени кафемашини в града. 

Фрапиращ е случаят със заведение в район "Тракия", чийто собственик е поставил без разрешение и не плаща никакъв наем на общината за постройката и масите за открито сервиране. 

"Освен това е започнал да разкопава и градинката около заведението с цел да се разшири, която е изцяло общинска собственост", разказа възмутен Илиев. Глобата, който грози нарушителя, е в размер до 4000 лв.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).